Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Započela prodaja karata za Mjuzikl

Započela prodaja karata za Mjuzikl

ZZZ_mjuzikl_karte

Duhovni rock mjuzikl “Život za život“ nadahnut životom sv. Maksimilijana Kolbea prvi će puta biti izveden 26. veljače u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu 31 u Zagrebu u 20 sati. Autor mjuzikla je Daniele Ricci, scenarist Krešimir Tičić, a režiju potpisuje Richard Simonelli. U mjuziklu nastupa zbor Kolbe i ansambl Novo svitanje.

Ostale izvedbe na Sv. Duhu bit će 28. veljače, 5. ožujka, 7. ožujka, 12. ožujka i 14. ožujka. Svečana premijera mjuzikla je 17. ožujka u Gradskom kazalištu Komedija, gdje će 18. ožujka biti još jedna izvedba. Početak svih predstava je u 20 sati.

Mjuzikl prikazuje život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Kolbea koji je utemeljiteljio Vojsku Bezgrešne, katoličku marijansku udrugu. Kolbe je čitav život posvetio širenju pobožnosti prema Djevici Mariji, a umro je mučeničkom smrću u koncentracijskome logoru u Auschwitzu kako bi spasio život jednog zatvorenika. U mjuziklu značajnu ulogu zauzima zbor koji sudjeluje u svakom prizoru i predstavlja Vojsku Bezgrešne.

Karte se mogu nabaviti radnim danom u župnom uredu sv. Antuna Padovanskoga ili nedjeljom u sakristiji župne crkve po cijeni od 20 kuna.