Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Proslava 20 godina djelovanja Frame Sveti Duh – Zagreb

U subotu 16. studenog i u nedjelju 17. studenog održana je proslava 20 godina djelovanja Frame Sveti Duh pod geslom: Sve je kratko što nije vječno. Sve je malo što nije sve. Program je započeo u subotu susretom Frama Grada Zagreba, u 14 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu na kojem se okupilo preko stotinu framaša iz cijeloga Zagreba. Službu riječi predslavio je đakon fra Vladimir Vidović, duhovni asistent mjesnog bratstva Frame Sveti Duh, a pjevao je zbor mladih iz Dubrave. Nakon molitvenog susreta mladi su se uputili u domove za starije i nemoćne kao i u domove za djecu na području grada Zagreba kako bi se susreli sa štićenicima, uputili im lijepu riječ i posvjedočili svoju ljubav prema njima.

U 19 sati euharistijsko slavlje povodom dvadeset godina djelovanja svetoduške Frame predslavio je provincijalni ministar franjevaca konventualaca fra Ljudevit Maračić u koncelebraciji sa duhovnim asistentima koji su došli na proslavu. Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je svečana akademija. Program akademije bio je bogat, a moderator je bio duhovni asistent fra Vladimir Vidović. Na početku je predsjednik Povjerenstva za proslavu 20 godina Frame Sveti Duh Filip Vrbanić objasnio značenje loga i gesla susreta. Potom je uslijedila prezentacija kao podsjetnik na djelovanje Frame. Nakon toga predstavljene su tri knjige u izdanju Frame Sveti Duh i Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga objavljene povodom proslave 20 godina djelovanja. Knjigu Vječni zaljubljenik predstavila je nekadašnja voditeljica formacije Marija Maras, Molitve sv. Franje Zvonimir Pervan, a Mudre misli za svaki dan u godini fra Ivan Bradarić, glavni urednik Veritasa. Potom su uslijedila svjedočanstva troje bivših članova svetoduške Frame: fra Milana Gele, Krešimira i Mirte Miletić, koji su govorili koliko je Frama utjecala na otkrivanje njihovog životnog poziva. Potom su uslijedili kratki pozdravi i zahvale, te prigodni domjenak. Cijeli program pjesmom je popratio glazbeni sastav Novo Svitanje.

U nedjelju u 12 sati euharistijsko slavlje predslavio je fra Miljenko Hontić, generalni asistent Reda franjevaca konventualaca, pod kojim su članovi svetoduške Frame, njih petnaest, obnovilo svoja krsna obećanja te izrazili spremnost služiti Gospodinu po primjeru svetoga Franje. Nakon euharistijskog slavlja framaši su izveli igrokaz Sveti Franjo nekad i danas na oduševljenje mnoštva prisutnih u dvorani sv. Franje. Poslije toga uslijedilo je bratsko druženje i franjevački ručak u samostanskom klaustru.