Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Duhovna obnova za članove Pastoralnoga vijeća i župnih zborova

U subotu, 28. veljače 2015., održana je duhovna obnova članova pastoralnoga i ekonomskog vijeća župe kao i članova župnih zborova. Susret se dogodio na Sljemenu u domu Crvenog križa. Na duhovnu obnovu krenulo je 40 osoba. Na početku susreta predavanje je održao mr. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama. Tema predavanja je bila: „Korizmeni izazov za svakodnevicu“.

Nakon predavanje slijedio je rad po grupama u kojem su sudionici obnove odgovarali na pitanja: kako živim korizmu osobno i u krugu obitelji, što je razlog da vjeru (ne)svjedočim na radnom mjestu i u krugu prijatelja, što bi još mogao činiti u župnoj zajednici kako bi moje svjedočanstvo vjere bilo prepoznato u susretu s ostalim ljudima?

Slijedila je pobožnost križnoga puta, a nakon pobožnosti bio je završni susret u kojem su zapisničari radnih grupa iznijeli zaključke. Susret je nastavljen zajedničkim ručkom i druženjem.

Zahvaljujem se na gostoprimstvu upravi „Crvenog križa“ koja je ustupila dom, kuharicama koje su pripremile ručak i fra Ivanu Radeljaku, koji je dogovorio s upravom korištenje prostorija na Sljemenu.