Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Hodočašće i izlet u Krašić

U subotu 27. veljače, članovi Župnoga pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnoga zbora „Tomislav Talan“ i zbora mladih „Sveti Duh“ te članovi karitativno misijske zajednice naše župe hodočastili su u Krašić, mjesto rođenja i smrti bl. Alojzija Stepinca te ondje obavili svoju korizmenu duhovnu obnovu. Nakon euharistijskoga slavlja, župnik fra Martin predvodio je pobožnost križnoga puta, a potom je bila mogućnost razgledati prostorije u kojima je za vrijeme krašićkoga zatočeništva boravio bl. Alojzije. U pastoralnim prostorijama fra Martin Jaković i fra Josip Ivanović održali su predavanje na temu korizme i oprosta u Izvanrednom jubileju milosrđa.

VB_0026

Nakon zajedništva i kod bratskoga stola u Župi sv. Nikole, biskupa, u Jastrebarskom i posjeta župnoj crkvi te franjevačkom samostanu, hodočasničko-izletnički dan završio je susretom i molitvom Prve večernje III. korizmene nedjelje s karmelićankama u „Stepinčevom Karmelu“ u Brezovici.

Zagledani u život i primjer bl. Alojzija Stepinca te nadahnuti jednostavnošću karmelićanki nastavljamo zajednički korizmeni hod prema proslavi Gospodnjega uskrsnuća.