Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Susret ministranata

Ovogodišnji susret ministranata naše Provincije održao se u subotu 22. travnja 2017. godine. Domaćin ovoga događaja bila je župa Bezgrešnog Srca Marijina iz Vinkovaca i samostanska zajednica fratara na čelu sa gvardijanom i župnikom fra Željkom Klarićem. Susret je okupio mnoge ministrante iz naših župa i samostana po cijeloj Hrvatskoj, preko stotinu ministranata i ministrantica. Tako su se na jednom mjestu mogli naći ministranti iz Splita, Šibenika, Cresa, Pule, Siska, Molvi, Zagreba, Novog Marofa i Vinkovaca. Susret je započeo svečanim euharistijskim slavljem u 10:30h, a misu je predslavio provincijalni ministar fra Josip Blažević u koncelebraciji sa desetak svećenika. Nakon mise uslijedio je kviz znanja, a iza toga su se naši ministranti okrijepili uz dobar ručak koji su pripremili naši domaćini.

Sportski dio programa nastavljen je u školskoj dvorani gdje se susret nastavio sa sportskim natjecanjima u nogometu i stolnom tenisu. Cijeli ovaj događaj protekao je u jednom društvenom i natjecateljskom duhu. Nakon završetka nadmetanja u sportskim igrama uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Natjecanje u znanju u ministrantskom kvizu rezultiralo je sljedećim rezultatom: ministranti i ministrantice župe sv. Stjepana pod Borovima (Split) bili su najbolji u kvizu znanja, a iza njih bili su ministranti domaćini župe Bezgrešnog Srca Marijina – Vinkovci, a treće mjesto osvojila je župa sv. Josipa Radnika (Sisak).

U natjecanju u stolnom tenisu najbolji je bio ministrant župe sv. Antuna Padovanskog (Zagreb), Lovro Kraijna.

Natjecanje u malome nogometu rezultiralo je sljedećim rezultatom: najbolja ekipa ministranata bila ekipa iz Novog Marofa koja je osvojila prvom mjesto. Drugo mjesto osvojila je župa sv. Josipa radnika (Sisak), a treće župa sv. Stjepana pod Borovima u čijoj ekipi su igrali ministanti i ministrantice.

Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada koje je uručio domaćin fra Željko Klarić, riječi zahvale uputio je fra Josip Petonjić, promotor za duhovna zvanja i magistar sjemeništaraca. Tim činom završio je Provincijski susret ministranata Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

(Preuzeto sa: http://www.ofmconv.hr/2017/04/24/provincijski-susret-ministranata-bsm-vinkovci/)