Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

“Bitka za Vukovar”

U samostanskoj dvorani svetoga Franje na Svetom Duhu u nedjelju 12. studenoga 2017. u organizaciji gospodina Kreše Pavkovića i župe svetog Antuna Padovanskog te samostana Svetoga Duha održana je predstava „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“, hrvatskog branitelja, producenta i režisera gospodina Damira Plavšića.

Riječ je jednom hvalevrijednom je projektu koji prikazuje dio naše bolene povijesti, ali istovremeno nas podsjeća na sve one hrabre velikane koji su svojom hrabrošću i životima stvarali slobodu naše domovine Hrvatske.

Ovaj glazbeno-scenski prikaz popraćen video prikazom razaranja i bitke u gradu Vukovaru, snažan je podsjetnik na agresiju koja je ostavila duboke i bolne posljedice na mnoge obitelji čiji „jauci“ „odjekuju“ i danas.

U glazbenom dijelu nastupili su članovi kultrno umjetničkog društva „Sljeme“.

U završnom dijelu izvdebe svoja su svjedočanstva iznijeli branitelji sa Sajmišta u Vukovaru: Damir Plavšić – Plavi koji je uništio prvi neprijateljski tenk u Vukovaru, njegov vukovarski kolega HOS -ovac Damir Markuš – Kutina i Josip Horvat – Mađar zapovijednik u pratnji sa svojom suprugom Sandrom Horvat, najmlađom braniteljicom Vukovara.

fra Josip Petonjić