Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Hodočašće u Šibenik

Hodočasnici iz Župe sv. Antuna Padovanskoga dana 14. studenoga 2017. godine hodočastili su najprije na Udbinu gdje ih je župnik vlč. Josip Šimatović upoznao s poviješću i značenjem svetišta i crkve hrvatskih mučenika za hrvatski narod.

Blagdan prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca sv. Nikole Tavilića, proslavljen je u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku glavnim euharistijskim slavljem u 18.00 sati koje je predslavio dubrovački  biskup mons. Mate Uzinić. U konclebraciji je bio provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Josip Blažević i vikar provincije fra Martin Jaković, generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mladić te još petnaestak svećenika.

Homiliju biskupa Uznića možete pročitati OVDJE.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor „Tomislav Talan“ iz naše župe, a ministriranje i asistenciju u liturgiji imali su ministranti iz župa sv. Antuna Padovanskoga, sv. Maksimilijana Kolbea iz Zagreba te ministranti iz Župe sv. Petra s Vidika (Šibenik) s bogoslovima i sjemeništarcem franjevaca konventualaca pod ravnanjem ceremonijara fra Josipa Ivanovića.

Unatoč lošem vremenu okupilo se mnoštvo vjernika, a cijelu svetu misu i molitvu prije mise prenosila je izravno Televizija Laudato, kao i radio postaja Radio Marija.