Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

287. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije

U subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna održano je 287. hodočašće vjernika grada Zagreba i hodočašće mladih. Sudjelovali su i vjernici iz naših župa sv. Maksimilijana Kolbea i sv. Antuna. Polazak dvaju autobusa u ranim jutarnjim satima obilježili smo molitvenim programom, dok su vjernici u samom svetištu sudjelovali na križnom putu te imali prigodu za sakrament svete ispovijedi. U 11.30 sati nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić predslavio je euharistiju u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskimm te svećenicima nadbiskupije i brojnim redovnicima i redovnicama i vjernim pukom koji tako rado dolazi na Bistricu.

Hodočašće vjernika grada Zagreba odvija se pod geslom „Pred očima Presvete Djevice…” i u znaku je proslave 120-te obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca i 20-te obljetnice njegova proglašenja blaženim. U slavlju je sudjelovalo oko 1300 mladih iz 63 župe Zagrebačke nadbiskupije koji su ove godine u Mariju Bistricu hodočastili pod geslom „Meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!” (Fil 1,21).

Kardinal je brojne okupljene vjernike potaknuo da u svetištu Majke Božje Bistričke, pred likom Bogorodice, pred kojim je Gospodin mnogima otvorio oči, uši i srce, obnavljaju svoju pripadnost i jačaju svoj identitet.