Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Preminuo fra Stanko Mijić

Danas je u 83. godini života, 66. godini redovništva i 58. godini svećenstva, umro fra Stanko Dujo Mijić, član našeg zagrebačkog samostana Svetog Duha.

Fra Stanko Mijić rođen je 5. siječnja 1940. godine u Karakašici (Sinj) od oca Jerka i Kate r. Runje. Privremene zavjete u redu franjevaca konventualaca položio je 15. kolovoza 1957. u Cresu, a svečane 2. srpnja 1965. godine u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. Splitu.

Kroz cijeli redovnički i svećenički život bio je cijenjeni i voljeni pastoralni djelatnik (župnik ili župni vikar) u samostanima i župama u Molvama, Vinkovačkom Novom Selu, Cresu, Zagrebu, Splitu, Sisku, Šibeniku i Visu. Voditelj je mnogih duhovnih vježbi, duhovnik i ispovjednik redovnica, svećenika, redovničkih i svećeničkih kandidata i kandidatica i vjernika laika. Odgojitelj bogoslova u Hrvatskoj provinciji franjevaca konventualaca. Bio je gorljivi propovjednik i pisac nekoliko knjiga duhovnog sadržaja i propovjedništva.

Sprovodni obredi započet će svetom misom zadušnicom u srijedu, 26. siječnja 2022. godine u 11 sati u zagrebačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Nakon svete mise tijelo pokojnika bit će položeno u kriptu samostanske kapele Svetog Duha franjevaca konventualaca.

Dušu našeg brata i svećenika preporučamo u molitvama milosrđu Božjem.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svijetlila mu!