Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Pučke misije 2022.

Velika imena Crkve u Hrvata poput tada zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića, sv. Majke Terezije i o.Ante Gabrića bili su nagovornici na zadnjim Pučkim misijama na Svetom Duhu prije 44 godine! Mislim da bi sada svakome trebalo biti jasnije koliki je značaj “Pučkih misija”. Ove godine će duhovni nagovornici biti mons. Ivan Šaško i svima dobro poznata salezijanska imena don Mihovil Kurkut i don Damir Stojić!

S nestrpljenjem očekujemo idući tjedan u kojem imamo dva velika događaja – prvi od 13 utoraka svetog Antuna i početak Pučkih misija u petak 18.3.

Velika je potreba za duhovnom obnovom u nimalo lakim vremenima kojima svjedočimo, stoga dođite na Sveti Duh da zajedno molimo i rastemo u vjeri i pouzdanju u Isusa Krista!

Vaši fratri

Arhivske fotografije Pučkih misija iz 1978. u komentarima

Zanimljivosti uz pučke misije

Gđa. Jasna Lončar, rođena Lunjek, je u vrijeme posljednjih Pučkih misija 1978. godine imala 17 godina. Zamolili smo ju da podijeli s nama svoja sjećanja:

„Kao mlada djevojka, rođena župljanka, prisustvovala sam veličanstvenom događaju dolaska Majke Terezije i oca Ante Gabrića, što me ispunilo posebnim, uzvišenim osjećajem. Bila sam neizrecivo sretna i na poseban način ispunjena. S obzirom da je prošlo jako puno godina, ne sjećam se pojedinosti, osim velikog ushita i oduševljenosti jer su velike osobe onog vremena došle k nama, u našu župu i nadahnuto govorile. Atmosfera je bila prekrasna, veličanstvena. Cijeli događaj ostavio je duhovni trag, duboko se urezao u moje srce, moje misli, moju dušu, moj duhovni život, i danas je to sjećanje koje nikad ne blijedi.“

Vjerujemo da će svaka osoba koja bude sudjelovala na Pučkim misijama ove godine, u srcu osjećati isto. Hvala gđi. Jasni na ovim poticajnim riječima i vidimo se u petak u 19 sati!