Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Preveslao sam Atlantik

Jučer smo na župnoj misi u 10.30 sati imali doček i zahvalu našem župljaninu g. Werneru Iliću koji je povodom 30 godina međunarodnog priznanja Hrvatske kao umirovljeni časnik hrvatske vojske odlučio preveslati Atlantik!

Puna 83 dana u spartanskim uvjetima, zajedno sa kolegom Martinom, preveslali su oko 6000 km! Ovim činom se hrvatska zastava vijori među zastavama Međunarodne veslačke organizacije kao 31. predstavnica kojoj je to uspjelo.

Werner je aktivan u našoj svetoduškoj župi kao predstavnik hrvatskih branitelja u Pastoralnom vijeću. U svojoj zahvali istaknuo je kako su proživjeli više kriznih situacija i napasti odustajanja, ali unatoč nevremenima i napastima molitva mu je bila silna pomoć.

“Izmolio sam 500 krunica i svjedočim kao profesionalni vojnik, koji je po mnogim zemljama svijeta gdje je bio rat isprobao tisuću različitih primjeraka oružja, da ni jedno nije močnije od krunice!”

Kao pravi domoljub i vjernik, od srca je ponizno zahvalio svima koji su molili za njegov uspjeh. Werneru smo kao uspomenu i zahvalu poklonili sliku sv. Antuna ispred svetoduške crkve, djelo akademskog slikara i restauratora g. Ante Čule, a župnik fra Roko Bedalov zaželio mu je u ime župljana brz oporavak od veslačkih tegoba te odmor u krugu obitelji.

Dragi naš Werner, ovime si dokazao da je uz Boga i čvrstu vjeru sve moguće, tvoja župa je ponosna na tebe!