Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Bratstvo sv. Franje na duhovnoj obnovi u šutnji

U subotu, 4. veljače Bratstvo sv. Franje imalo je duhovnu obnovu u župi Uznesenja Marijina u Molvama u Podravini. Duhovnu obnovu je vodio duhovnik Bratstva fra Ivan M. Lotar, a u cijelosti se odvijala u šutnji. Cilj odlaska u Molve i same šutnje bio je maknuti se od buke svijeta i uroniti u vlastitu dušu u miru i tišini.

Susret je započeo davanjem uputa za što kvalitetnije provođenje dana osame. U središtu pozornosti bila su čitanja od dana. Uslijedilo je vrijeme tišine koje je trajalo do poslijepodneva.

U 11.30 sati smo slavili svetu misu, nakon koje je uslijedio ručak za vrijeme kojega su se čitali odlomci iz Spisa sv. Franje (Franjevački izvori).

U poslijepodnevnom dijelu programa imali smo euharistijsko klanjanje uz priliku za kraći duhovni razgovor s duhovnikom. Duhovnu obnovu smo završili pobožnošću u kapelici gdje se čuva čudotvorni kip Majke Božje Molvarske gdje nam je fra Franjo Čolakovac, župni vikar, obrazložio čudotvornost Kipa i predstavio povijest i sadašnjost Svetišta.

Povlačenje u osamu, izvan grada liječi dušu i obnavlja mentalno i emocionalno zdravlje, a jučerašnji vjetar u Molvama doprinio je i tjelesnom “čeličenju” braće.

Braći molvarskog samostana fra Franji i fra Miroslavu, na čelu s gvardijanom fra Zdravkom Tubom od srca hvala na gostoprimstvu!