Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Prekrasna molitvena večer

U nedjelju Božjeg Milosrđa, glazbeni sastav “Put mira” održao je molitveno-meditativno-glazbenu večer u kapelici Svetog Duha nakon večernje svete mise. “Put mira” vodi obitelj Linde (Antonia i Georg), a pjevaju nedjeljom na svetoj misi u podne već dugi niz godina.

Riječima utemeljiteljice Antonije:

“Od pokojnog fra Josipa Priselca iz sakristije, koji je negdje čuo naše pjevušenje, pa preko fra Ivana Karlića koji nas je pozvao pjevati podnevnu misu u našoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u trenutku kada je ta misa ostala bez pjevača i pjevanja na Bogojavljenje 2014. godine, a znajući da je to naša služba prihvatili smo se te nama drage “uloge”. Georg, naša kći Ivana i ja krenuli smo nesigurni sitnim koracima… Vremenom su nam se pridružili ljudi koji su osjetili želju za pjevanjem i sudjelovanjem u liturgiji na taj način.

Zbor “Put Mira ” od 2014. godine do danas otpjevao je puno lijepih, nadahnjujućih pjesama, a nastale su i mnoge nove…

Posebna nam je radost zajedničko pjevanje sa svim ljudima, zajedničko slavljenje Gospodina i česta svjedočenja pojedinaca koji nam redovito zahvaljuju na onom što su doživjeli kroz našu hvalu Bogu! Hvala Gospodinu.

2017. godine smo organizirali, naravno uz podršku naših fratara, molitveno-meditativnu večer koja je održana pred prepunom dvoranom sv Franje.

Lijepa i ugodna večer i puno radosnih ljudi…

Shvatili smo da bi to mogao biti neki naš skromni način evangelizacije…

Mi smo kao studenti prošli puno seminara u zajednici “Molitva i Riječ” s našim Prezbijem, prof. Tomislavom Ivančićem i baš u našoj Župi nas se skupio lijepi broj i ta želja je uvijek negdje u nama tinjala.

16.travnja, Bijela nedjelja, nedjelja Božjeg milosrđa… molitveno-meditativna večer

Naš zbor,zbor “Put Mira” i naša Marina Peterlin, koja je program popratila nadahnutim tekstovima koji su nas vodili kroz pjesme, naše živote, probleme koji nas prate uz nadu i zahvalnost našem Stvoritelju prisutnom u našim životima i kad mislimo da smo sami i napušteni. I opet smo vidjeli radosna lica i osjetili smo veliku zahvalnost!!! Autor većine pjesama je Georg Linde: “Gospodin je pastir moj” , “Samo je u Bogu mir” , “Sve su staze tvoje Gospodine” , “Jednog proljetnog jutra” su pjesme nastale u zajednici “Molitva i Riječ”. “O da danas glas Božji čujete” je napisao Anđelko Igrec, “Majko hvala”, Anis Končić.”

Bila je to večer ljubavi, radosti, mira, slavljenja i susreta. Pjevalo se, recitiralo, a naša Marina Peterlin sve je lijepo moderirala. Na kraju je župnik fra Ivan svima zahvalio i izrazio svoje oduševljenje.

Susret je bio lijepo posjećen, a najavljena su i buduća slična događanja. Ispunjena srca, nakon susreta, okupili smo se na bratskom druženju u dvorani Antonio.

A danas vas sve pozivamo na pobožnost Trinaest utoraka koja započinje u 18.10. Svetu misu predslavi fra Ivan Karlić.