Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Vanjska proslava Antunova

U nedjelju, 18. lipnja održala se Vanjska proslava Antunova pri villi Pongratz u Mikulićima. Na doličan način, uz rekreaciju i druženje, zaokružili smo ovu pastoralnu godinu. Proslava je započela u 16.00 sati nogometnim turnirom na kojega se trebalo prijaviti unaprijed (igralo je šesnaest ekipa), a tako će biti i dogodine. Od 17.30 sati su se održale kreativne radionice za djecu, radionice za Antunove ljiljane te igre (skakanje u vreći i drugo). Zahvaljujemo tetama s radionica subotom, svim volonterima te bračnom paru Fišter na organizaciji igara. Druženje je trajalo do večernjih sati, a završilo vatrenim navijanjem i gledanjem utakmice Hrvatska-Španjolska.

Uz svirku, u ponudi je bio roštilj i dobrotvorno pivo pivnice „Medvedgrad“ te palačinke. Sav prihod i donacije idu humanitarnoj udruzi DUH (Dječja udruga „Hrabrost“). Rijeke ljudi prošle su kroz teritorij dvorca, a nama je to još veći poticaj da ovakvih druženja bude i češće. Veselje, radost, tamburaši i to sve za najpotrebnije.

Poslavom Antunova u Mikulićima priveli smo kraju aktivnosti u ovoj pastoralnoj godini. Svim suradnicima zahvaljujem od srca: fratrima, župljanima, hodočasnicima, a napose volonterima koji su omogućili sve što se događalo na Svetom Duhu, napose svojim svjedočanstvom vjere, financijskom pomoću te pruženim znanjem i rukom prijateljstva!

Podsjećamo vjernike da se tijekom ljetnih mjeseci smanjuje broj nedjeljnih svetih misa, kao i uredovno vrijeme župnog ureda. Od 19.6. do kraja kolovoza svete mise u Bazilici radnim danom ostaju u istom terminu, nedjeljom su u 7.30, 10.30 i 19.00 sati. Na Bijeniku: nedjeljom u 9.00, radnim danom u 20.00, a u Mikulićima nepromijenjeno. Do kraja kolovoza župni ured radi od 16.00 do 18.00 sati.

Svima želim blagoslovljen odmor!