Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Jedan novi početak

U četvrtak, 22. lipnja, na posljednjem susretu Duhovno duhovitih večeri zateklo vas je, dragi župljani i dragi hodočasnici, jedno iznenađenje. Pozdravljamo se i zahvaljujemo poznatim licima i još poznatijim glasovima naših Amorose : Ive, Mateje i Martine koje su pet godina, od samih početaka u kapelici Svetog Duha (kad nas je na prvim susretima bilo jedva dvadesetak), kao slavljenički tim uz Ivana Ojdanića i pojedine “usputne” apostole evangelizacije, pjevale i svirale na euharistijskom klanjanju i drugim događanjima u našoj Bazilici i šire.

Drage Amorose, puno bi se toga moglo napisati, ali to je nemoguće sročiti. Možemo samo biti zahvalni na zajednički provedenom vremenu u slavljenju Gospodina, a on neka vas upravi “gdjegod zove”! Zahvalili smo i našem Filipu Panzi koji je od mnoštva entuzijasta napravio zbor kojim se može dičiti jedna bazilika. Uz marni rad, talente i zdravu duhovnost mnoga srca ste dotaknuli, mnoge priveli svetoj vjeri.

I što sad?

Vrata naše Bazilike su svima otvorena. Mnogo je prostora za služenje, a Duh Sveti neka vodi. Ova Bazilika je vaš dom.

Euharistijsko klanjanje i zadatak slavljeničkog tima preuzima mlada, perspektivna i prekrasna četvorka “Grupa Jeshua”, a vođenje zbora Evangelizacijske zajednice mlada Marija Nikolić, kojoj želimo od jeseni blagoslovljen rad!

Neka nas sve, u svim poticajima i djelovanju Duha Svetoga, vodi i prati zagovor sv. Antuna!