Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Župno hodočašće u Molve

Na svetkovinu Uznesenja BDM naša Župa je u pratnji fra Vilčeka Novačkog hodočastila Majci Božjoj u podravsko marijansko svetište u Molve.

Hodočasnici su radosna srca krenuli u 6.00 sati ispred Bazilike prema Podravini.

U 9.00 sati svetu misu je predslavio provincijalni ministar, fra Miljenko Hontić, domaći sin koji je u prigodnoj homiliji istaknuo Mariju kao vrhunski primjer nasljedovanja Krista i uzorne poslušnosti Božjoj riječi.

U 11.00 sati svečano Euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja Blazene Djevice Marije predslavio je porečko-pulski biskup u miru, mons. Ivan Milovan.

Nakon svetih misa hodočasnici su uputili svoje molitve za našu Župu i vlastite nakane ispred sv. Filomene.

Nakon molitvenog programa uslijedilo je slobodno vrijeme za obilazak mjesta i ručak te su se hodočasnici vratili puni blagoslova.

Ono što je mnogima privuklo posebnu pozornost jesu izloženi kreveti i posteljina pred obiteljskim kućama.

“Slagalo se to za mladu, za snahu za udaju. Cijeli namještaj, postelja i posteljina se vozilo na prvim kolima u novi dom. Vozila se cijela udaja (oprema za mladu). Postelja je bila prekrivena prekrivačima i ukrasnim jastucima.

Dupli krevet se slagao sa 6 jastuka dimenzija 100×70 punjeni gušćim perjem. Prekrilo se ukrasnim prekrivačima i postavio se ukrasni jastuk. Specijalne švelje su radile te jastuke.” – ispričala nam je teta Ivančica.