Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Proslava 5 godina Duhovno-duhovitih večeri

Peta obljetnica Duhovno-duhovitih večeri, evangelizacijskog projekta kojega za mlade organizira Evangelizacijska zajednica Sveti Duh, proslavljena je u četvrtak, 12. listopada, svečanim euharistijskim slavljem koje je u manjoj bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu predvodio provincijal Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić. Suslavili su voditelj Zajednice fra Stjepan Brčina, rektor manje bazilike i župnik fra Ivan Marija Lotar i više subraće koji inače na Duhovno-duhovitim večerima ispovijedaju ili predvode misna slavlja.

Okupljenima se na početku mise obratio voditelj Evangelizacijske zajednice Sveti Duh fra Stjepan Brčina: “Neka nas rad na njivi Gospodnjoj uvijek zbližava kako bismo svjedočili ono što Krist zapovijeda – ‘da svi budemo jedno’. Bez vas, dragi dobročinitelji, koji nam pomažete molitvama i materijalno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Stoga zahvaljujem svakome pojedinom od vas što ste u Duhovno-duhovitim večerima prepoznali vrijednost za spasenje tolikih duša koje su Bogu najdragocjenija valuta. Na kraju, hvala svim članovima i članicama Evangelizacijske zajednice Sveti Duh, svima koji su kroz zajednicu prošli i svima koji su još uvijek u njoj. Iza nas je tek prvih pet godina. Gospodin nas još itekako treba.”

U homiliji je provincijal fra Miljenko pojasnio naviješteno Evanđelje o tome kako treba moliti i zašto treba imati pouzdanja u Boga. Spominjući obljetnicu, fra Miljenko je naglasio: “Obilježavajući petu obljetnicu ovih Duhovno duhovitih večeri, želim najprije zahvaliti Bogu za sve njegove milosti koje nam je udijelio kroz sve ovo vrijeme kako se ovdje okupljamo. Također, kao provincijal, želim iskreno zahvaliti i svoj svojoj subraći, na čelu s fra Stjepanom koji organizira ove Duhovno duhovite večeri.”

Obraćajući se pak sudionicima, koji se inače četvrtkom okupljaju na Duhovno duhovitim večerima, fra Miljenko je naglasio da ih želi ‘u ime Božje ohrabriti i potaknuti da i dalje budu postojani, jer to će im oplemeniti život.’ “Ne dajte se zbuniti raznim lošim vijestima i protuevanđeoskim stavovima u današnjem društvu, nego i dalje kucajte i tražite da mognete postati što vjerodostojniji svjedoci Božje ljubavi u današnjem svijetu, Njegovi radosni svjedoci i obnovitelji ovoga svijeta u kojemu živimo”, pozvao ih je fra Miljenko.

Nakon misnoga slavlja održano je euharistijsko klanjanje i potom slavljenje, a sve je završeno druženjem na prostoru ispred bazilike sv. Antuna.

Izvor: IKA

Fotografije: Studio Regnare