Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Hodočasnici iz Njemačke posjetili Baziliku

Grupa hodočasnika iz pokrajine Bayern iz Njemačke, u sklopu svoga putovanja Hrvatskom, hodočastila je u ponedjeljak 3. lipnja u baziliku sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, izvijestili su iz bazilike sv. Antuna Padovanskog.

Hodočasnike je u bazilici dočekao rektor bazilike fra Ivan M. Lotar. Rektor ih je upoznao s poviješću župe i svetišta, kao i trenutnim aktivnostima u bazilici. Nakon molitve i obilaska bazilike hodočasnici su posjetili Dom sv. Antuna u kojem ih je dočekao ravnatelj Doma i Pučke kuhinje na Svetim Duhu fra Vladimir Vidović koji ih je upoznao s radom institucija koje na tome mjestu djeluju. 

Grupa je imala priliku vidjeti kuhinju gdje se priprema hrana za potrebite svakog dana, a hodajući od bazilike do Pučke kuhinje susreli su i korisnike koji su čekali obrok. Hodočasnike predvode dr. Florian Schomers, dr. Dahn Gregor Herth i pater Simo Grgić, a u grupi od 53 hodočasnika došli su i Hubert Passauer i Korbinian Obermayer koji zajedno s organizacijom „Junge Leute helfen“ već više godina pomaže rad svetoduške pučke kuhinje, izvijestili su iz bazilike sv. Antuna Padovanskog. 

Izvor: IKA

Fotografije: Bazilika svetog Antuna Padovanskog